Aktuellt på Lingården

20180319

Sommarens ridläger finns nu publicerade under fliken Ridläger, passa på att anmäl er i tid, platserna går åt fort! 

Även om vårfåglarna och solen skvallrar om att det är vår så ligger snön ännu kvar. Nöjda ryttare och nöjda hästar red i helgen den första dagskursen för våren och det var en dag med strålande sol och perfekt underlag i den snötäckta paddocken! I övrigt rullar terminen på, och betäckningssäsongen närmar sig. Glöm inte erbjudandet om 1000 kr rabatt på språngavgiften om du bokar betäckning innan 1 april på Gustur från Ljunghem! 

20180221

Terminen är igång och hästarna är mycket glada över att få jobba igen. Snön fylls på mer varje dag, och når nu upp till magarna på hästarna på vissa ställen. Rent och ljust ute, det gillar vi! Även minusgraderna håller i sig.

Strax innan terminsstart så köptes en ny häst in till ridskolan, en valack vid namn Blossi som är 14 år. Mer om honom kan ni läsa under hans egna sida under rubriken Hästarna :)

 

20180124

Nu närmar det sig terminsstart och vi hoppas att alla elever är lika peppade som vi! Påminner om betalning som ska ske innan 25/1.

Förra veckan var vi i ridhuset på Grevagården med Djarfur och Gustur, vilket gick hur bra som helst! Första gången i ridhus för Djarfur, och han skötte det galant. 

20180117

Nytt år och full fart i stallet. Under jullovet genomfördes två dagar i stallet för barn och ungdomar, med hästpyssel, ridning och stallpyssel. 

Hästarna börjar så smått ridas igång efter deras vintervila, och Djarfur tränas för fullt för att så småningom kunna hänga med de andra på ridlektionerna. Gustur tränas också för fullt inför tränings och tävlingssäsongen! Två veckor till ridskolestart (v. 5!), hoppas det går fort för både vi och hästarna är mer än redo att börja jobba ordentligt igen! Glöm inte heller att betala in eran ridskoleavgift, antingen hela eller delen av den! 

20171212

Äntligen har snön landat på marken, och all lera är som bortblåst. Hästarna njuter, och vi som jobbar här med! Första passet för traktorn med snöslungan för den här säsongen är avklarat. 

I söndags gick en adventsritt till av stapeln, åtta ryttare begav sig ut för fika i skogen, i strålande solsken! 

Ett julklappstips från oss här på Lingården är presentkort på olika aktiviteter här, såsom ridlektioner, dagskurser, uteritter eller varför inte en privatlektion på vår 1:a klass hingst Gustur från Ljungshem! Hör av er till Emma för mer info.

 

20171209

Lugnt på gården. Jag (Emma) är hemma från en riktigt bra semester och har vilat upp mig ordentligt! Mexiko var underbart! Vita sandstränder med turkost vatten, bra mat, bra hotell, roliga resor, fantastisk snorkling och trevligt folk! Ett resmål vi varmt kan rekommendera :) 

Här hemma är det verkligen lugnt nu- privatlektionerna är igång som vanligt och adventsritterna. Annars vilar verksamhetshästarna, och de privata hästarna (Djarfur och Gustur) rids nu igång efter sin vinterpaus. 

20171205

Dagarna går mot jul och nyår, och medan Emma är på semester i Mexiko håller Elin, Tjabo och givetvis Curry ställningarna på gården. En adventsritt är avklarad, men det finns fortfarande chans att hänga med om du inte anmält dej! Söndag 10 december kl 14 finns fem platser, och kl 10 finns 2 platser. Hör av er till Elin på 0709785139 om du är intresserad!

Även jullovsaktiviterna för barn finns platser kvar på, läs mer under fliken jullovsaktiviteter. 

 

20171109

Dagarna går fort och snart är vi inne i December. Vädret är växlande med strålande sol och krispiga minusgrader, eller som idag med blåst på tvären och regn...

Även om hästarna får lite vintervila snart så är det ändå full aktivitet med jullovsaktiviteter i stallet, som ni kan läsa mer om under fliken till vänster! 

20171015

Man kan ju tro att ingenting händer på Lingården om man kollar in denna sidan.....  Men det händer massor- så mycket att jag inte hinner sitta mycket vida datorn eller på kontoret alls  ;)

Terminen är inne på halvlek- vi har hittills klarat oss fint från regn och rusk- och hoppas att hösten fortsätter så. 

Ett bygglov är klart för ridhus och nu återstår allt annat i pappersväg som ska vara klart innan bygget kan påbörjas. Ska bli himmelskt skönt att ha ett ridhus att gå in i när höstens och vinterns stormar härjar. 

I ridskolan går det 2 nya hästar, och en "nygammal". Feykir är tillbaka efter lång konvalescens efter fång. Han är pigg och fräsch- jättekul att ha honom tillbaka  :) Grani och Dyri är två nykomlingar! Deras sidor uppdateras snart! 

Diva fick vi tyvärr lov att ta bort i september- hon blev aldrig riktigt frisk från fångsymtom. Jag gav henne ett år vila men trot detta återkom symtomen. Den mörka sidan av hästägandet, även om det känns bra att hon inte lider och har ont nu längre. 

Förra veckan köpte jag sin drömhäst- Gustur från Lunghem. Så himla roligt!! Han är en drömhäst på alla sätt ; toppenlynne, mycket bra ridbarhet och bra nedärvning till sina avkommor. Min äldsta avkommor efter honom- Djarfur, rids för fullt och visar underbart lynne :) 

Villingur är såld till en duktig ungdomsryttare ,My, som rider honom väldigt bra. Det känns bra att han hamnat hos My och att jag kan hälsa på när jag vill (och hinner....  ;)   ) 

 

Emma och Gustur från Ljunghem
Emma och Gustur från Ljunghem

20170607

Ridskoleterminen är nu avslutad och vi hälsar alla elever, gamla som nya, tillbaka v.33!

Medans lektionshästarna tar sommarlov så rider vi in träningshästar, planerar inför höstterminen och fixar vi runt om stallarna såsom staketlagning, gräsröjning och såklart daglig koll utav gårdens alla hästar. 

Förutom Villingur som tränas så har vi även fått hem en Krummadis från Nattviolen på inridning, en riktigt trevlig och söt liten dam!

 

20170324

Efter påskuppehållet (som Emma spenderade i Paris på semester) går verksamheten åter igen på högvarv och nästan varje helg är uppbokad med dagskurser, roligt! Förra veckan kom Djarfur hem från sin fodervärd My för töltsättning, en underbar Hressa - Gustur kombo som alltid vill göra rätt och lär sig otroligt fort. Även Villingur tränas förfullt och förra veckan tog vi de första galoppstegen uppsuttet! 

20170306

Förra veckan bjöd på många solglimtar, och igår kom snön igen. Hästarna (och Tjabo...) tycker det är helt okej! Idag är det Tjabos födelsedag, sju år blir han, men lika pigg och busig ändå - ungefär som våra kära gammelhästar Thor och Faxi... ;) Dagen till ära bjöd som tidigare nämnt på Tjabos favoritväder (snö) och kycklingfilé till lunch! 

20170222

varannan dag vinter/storm/regn, varannan dag härligt vårväder! Men ljuset på kvällar och mornar skvallrar om att vi går mot våren. Andra vårtecken, som att hästarna börjar fälla sin vinterpäls eller att man hör vårfåglar på skogsturerna är också tydliga. 

 

Nu finns sommarens ridläger under "årsplan". Vuxenlägren är fullbokade, men anmäl gärna ditt intresse ändå- vid tillräckligt många öppnar vi ytterligare ett läger! 

För barn och ungdomar finns det stora lägret- 5 dagar och 4 nätter. Än finns ett fåtal platser lediga. Annars kan man välja på 2 dagar med en övernattning, eller dagridläger då man är i stallet mellan 10-17 i två dagar men sover hemma. All information finns under "ridläger".

 

 

20170207

Ridskolan är i full gång och hästarna är MYCKET nöjda med att få jobba igen. Det finns dock några platser kvar för den som är ridsugen, bland annat en barngrupp på nybörjarnivå, onsdagar kl 17, och en barngrupp för mer ridvana barn, fredagar kl 17! Kontakta Emma för mer info. 

 

Efter ett års mammaledighet så är även vår populära häst Loppan tillbaka i verksamheten, vilket är mycket roligt tycker både vi och hon :-) 

 

Sommarens ridläger planeras för fullt, och ett par datum är redan ute. De datum som tillkommer i veckan är ytterligare barn läger och vuxenläger! 

 

 

20160128

jul och nyår har passerat, och hästarna har mer eller mindre vilat hela januari också. Medryttarna håller dem igång, och en och annan privatlektion är det på veckorna. 

Hressa har ridits igång och kommer att börja gå i ridskolan från och med på måndag, när terminen sätter igång igen. 

Manadis och Loppan har gått på "mammaledighet" och har flyttat till grannens gård där unghästarna bor. 

 

Det har varit stort tryck på dagskurserna i vår- de är alla fulla. Men ställ dej gärna på kölistan, det är stor chans att du får en plats ändå! Håll koll på hemsidan också, jag kommer ut med nya datum under våren. 

 

Ridskolan är i stort sett fullbokad, men det finns platser kvar kl 20.00 på torsdagar för vuxna med lite vana. 

 

Januari har bjudit på härlig vinter- äntligen. Men det höll bara i sej i 2 veckor- trist, men under de veckorna fick de nya vattenkopparna bekänna färg- de gjorde de med bravur! Vilken toppenbra investering! 

 

Av familjen Regstorp har jag fått låna in Fossa denna terminen, något jag är mycket tacvksam för. Fossa är en trygg och stabil häst som nog snart blir en favorit på ridskolan!

 

20151118

Jullovsdag i stallet för barn

Den 19 december smygstartar vi jullovet på Lingården med en heldag i stallet. Pyssel, ridning och umgänge. Lunch ingår. 350 kr


Novembervädret är här på riktigt, regn och rusk. Men än så länge måste jag säja att vi haft oerhörd tur med vädret på ridskolan. Det finns grupper som ännu inte haft teori pga dåligt väder. Vi har galopperat som aldrig förr och ridit massor barbacka för vädret har både varit vindstilla och torrt, härligt!


Jag har, efter lång tids ryggont, börjat rida igen på Gustur. Han är pigg och fräsch och det är roligt att kunna rida igen utan att ha ont efteråt! På måndag har jag bokat tid igen hos Christofer Dahlgren på Horse- Vision och det ska bli så roligt att komma igång igen och rida lektion. Det behövs som morot i novembervädret.


Mina nya vattenkoppar funkar toppen och det är en ren lyx att inte behöva fylla vatten 2 timmar dagligen!Höstdimma lättar mellan Varvsberget och Plantaberget. Bakom dimman ligger Lingården :)
Höstdimma lättar mellan Varvsberget och Plantaberget. Bakom dimman ligger Lingården :)

20150626

Sommar och lägertajm

 

I morgon börjar ridlägren. Två läger i följd, i morgon och på söndag är det dagridläger för barn och måndag- fredag ridläger för ungdomar. Det är verkligen jätteroligt med läger! Har också sett att vädret vänder- det blir sommar nu!

 

Verksamheten är i full gång, jag undervisar från morgon till kväll hela veckorna. Nu är det mestadels privatekipage och mina verksamhetshästar har lite mer ledigt (förutom under ridlägren).

 

Det är en del hästar på träning, närmare bestämt 4 stycken. Jag har haft en jobbig månad med min rygg och inte kunnat rida, men markarbetat och haft hjälp av Hanna med 1:a uppsittningarna på unghästarna Kaspar och Jonatan.  

 

Midsommar passerade, och helgen innan var vi på student hemma i Orsa för min lillebror (som ju inte alls är så liten längre... ) Hoppas att kunna åka hem lite mer i sommar- Orsa är ju så oerhört vackert! Jag fann mig en häst i Mora, en som jag skulle kunna köpa BARA för färgen!!  (och för att den är så stabil, lugn och trygg...)

 

De första stona för året är redan konstaterat dräktiga, och Gustur ligger i- 11 ston vill betäckas i sommar och han handbetäcker nästan varje kväll nu. Efter att han blev sparkad för en månad sedan handbetäcker jag bara med honom. Det går fint, han är ju snällast i världen!!  :)


Och jag har ju HELT glömt att skriva (fast ni alla säkert redan vet vid dethär laget) att Hressa fölat ett underbart stoföl i maj! Fölningen var lätt i vanlig ordning (allt är ju lätt med Hressa). Efter Gustur såklart ;) En helsyster till Djarfur. Hon ska heta Silje från Varvsberget.

 

 

 

20150613

 


Efterlysning!

Jag har förlagt min kalender, det som bara inte FÅR hända! Men någonstans på Lingården ligger den, och väntar på att bli funnen..... 


Vill ha in alla bokningar på läger en gång till! Så, ni som anmält er till töltläger, kommunikationsläger eller barnläger ANMÄL IGEN (har koll på ungdomslägret och en hel del annars också men är osäker på om jag har med allt). 


Lägger in lite bilder från hoppkursen som varit i två delar under våren. 9 duktiga barn och ungdomar har hoppat studs, oxer och clear round! Hejja er. Tack till Louise Karlsson som lärde ungdomarna mer om hoppning. Tilläggas bör att hästarna också skötte sej utmärkt! :)

20150315

Våren är här; snödroppar, tussilago, ljusare kvällar, solen värmer och lärkan som drillar! 

Vi har haft ett par dagar med sol och värme, hagarna torkar upp och det är toppenbra underlag på ridbanan. Nu är den tuffaste tiden på året över, och våren kommer med stormsteg. 


i dagarna kommer lägren för sommaren att läggas ut på hemsidan. Det kommer att bli både barn- och vuxenläger med olika inriktningar så håll ögonen öppna- det finns något som passar alla.


Idag låg Faxi och vilade i vårsolen. 100 % tillit till mig lade han huvudet i mitt knä och vilade vidare. Älskar mina hästar de är så duktiga varje termin lär de såväl barn som vuxna att rida! 


20150208

Första veckan av ridskoleterminen har redan passerat- jätteroligt att träffa alla elever igen, gamla som nya!

Vädret har äntligen blivit vintrigt med lite snö och få minusgrader, både hästarna och jag älskar detta! Rent och ljust!


Igår var jag och Hans med hästarna till Skövde. Vi medverkade utanför Stadsteatern inför premiären av Ronja Rövardotter. Självklart var Evelina, Ella och My med, och utklädda till rövare drog de stor uppmärksamhet till sej!

Hästarna, Meya och Bjalki, är underbara, de stod där och blev klappade- helt lugnt- i närmare 2 timmar. Mitt i Skövde centrum! Oj vad jag älskar mina hästar! 


20141224

Julafton!

Önskar alla er vänner och bekanta en riktigt god jul! 


20141211

oj vad det har stormat i två dagar nu! Hittade en mycket passande bild på facebook, som jag och Elise känner väl igen oss i  ;)


20141130

Första advent idag. Tiden rusar, men vad gör det när man har roligt?

Idag reds årets första adventsritter, 15 ryttare fördelat på fm och em var ute i skogen 2 timmar med stopp för adventsfika; hembakta lussebullar, glögg, pepparkakor och varm choklad. 

För Kerstin Persson var det 10 års jubileum på adventsritt. Hon var en av de första som kom till Emmas Islandshästar, för tio år sedan, och har flitigt ridit här sedan dess. Kerstin är också pysslig- blommor och ljung, kransen på stalldörren (olika krans för varje årstid) är alltid Kerstins pyssel. Rätt och slätt, Emmas Islandshästar och Lingården hade inte varit densamma utan Kerstin! 

Nu är även Thor och Eifur, våra båda unghingstar som är inackorderade här, kastrerade. De går hemma nu i en vecka för att tempas och hållas koll på. So far so good. 

Veckan som följer är något lugnare tempo i- välbehövligt! 


20141116


Djarfur fick komma hem samma dag som han kastrerades. Skönt. Testikeln låg i ljumsken så det var inte någon omfattande operation. Nu ska vi bara kastrera de 2 ettåringarna så har vi inga småhingstar kvar, bara valacker och ston vilket gör det hela mycket lättare :)


Förra helgen gick i orons tecken. Hetja insjuknade på lördag morgon i kolik. Hon hade mycket ont, och distriktet skickade oss vidare till Skara Djursjukhus. Då var jag rejält oroad, inget bra när man måste in dit med hästen- då är det allvar. Hetja är 20 år, och även om hon som så många andra av mina gamla hästar är i god form och kondition så är det trots allt en hög ålder. Som TUR var svarade hon fint med behandlingen som hon fick inne på kliniken och jag behövde inte ta beslutet om buköppning eller inte. Skönt! Redan i måndags kom hon hem igen och är nu mycket nöjd att få vara ute med sin flock igen. Dock stallas hon upp nattetid för att jag ska kunna kontrollera så att hon äter, dricker och bajsar normalt. 

Hela kalaset kostade närmare 30 000 kr (innan försäkringsreglering) och jag är så glad att jag har alla mina hästar A1 försäkrade i veterinärvård. Tänk på det ni som köper häst- det kostar inte många kr/ månad extra att ha veterinärvård för 120 000 kr i stället för tex 60 000 kr. En buköppning på jourtid kostar totalt närmare 100 000 kr. 
Elise på Eldur och Emma på Gustur
Elise på Eldur och Emma på Gustur

20140826


Det har redan blivit vecka 35, och denna veckan startar ridskolan fullt ut! 

Måndagen började tyvärr med ett skyfall utan dess like och första gruppen kl 18 fick lov att ställas in.... Dock hade min fantastiska bana torkat upp så pass att de andra 2 grupperna kunde rida som vanligt! Lycka är bra dränering ;)

 

Jag och Gustur har varit till Säve och tävlat. Gustur skötte sej utmärkt; han var lugn och trygg! Tyvärr fegkörde jag och satte inte alls den energin i honom som jag borde gjort, så poängen blev usla. Gustur rids på pelhambett pga av gamla slitningar i tänderna, och precis innan start kom Åsa och sa att hon nog trodde att man inte fick rida på deltatygel. Fort som attans fick jag låna ett par till tyglar av Åsa (TACK!!) och red med två tyglar ut på banan. Snurrigt värre att hålla reda på dem, men vi tog oss runt i alla fall :) 

 

Det har kommit in en del nya saluhästar, och de kommer snart in på saluhäst sidan, håll koll  :)

 

 

20140801


Herregud, man kan ju tro att jag dött eller nåt... Eller att verksamheten fullständigt stannat upp i sommarvärmen. Men nej.. här är högre tempo än någonsin och det kanske är det största anledningen till mitt slarv med uppdateringen av aktuellt.

 

Här har varit tre läger i juli. Vi började med ett läger för vuxna med inriktning tölt. 9 vetgiriga damer deltog på kursen och vi hade mycket bra diskussioner och väldigt trevligt! Kursen varvade teoripass med ridning och "clinic" där jag visade olika taktfel på olika hästar. Även Gustur fick visa upp sej, taktren tölt med både bärighet, balans och påskjut! 

Läger nummer två var det årliga ungdomslägret i 4 dagar. 12 (!) st tjejer kom hit med resväskorna fulla för att bo här på gården! 4 dagar går så oerhört fort när det är full fräs från 8-23. Vi badade varje dag såklart, red i skogen, red lektioner på banan, löshoppade, markarbetade och hade teori. Självklart avslutades lägret med en natt på "höskullen" (dvs 900 kg uppfluffat hösilage, torrt som tur är!) 

Läger nummer tre var tvådagars "knatteläger" för de minsta. De borstade, pysslade och red på dagridlägret. En och annan lek med hundarna slank med, och även kussagömma och kattmys! Allt som hör gården till!

 

Gustur och Orion har båda två ston hemma, och det har varit mycket jobb runt hingststationen i sommar. Men de sköter sej bra och både jag och Carina rider dem för fullt trots att de går med sina ston. Bra lynne på våra herrar vill jag lova!

 

De senaste 2 veckorna har Evelina, My och Ella bott och jobbat här på gården. Vi har fått MASSOR gjort, målning, röjning, ogräsplockning, hästträning, städat stallet och mycket mer. Och såklart BAD i denna sommarvärme! Tack tjejer för att ni är så bra!! :)

 

Jag och Dis åkte iväg till Mönsterås för att tävla för första gången i Gaedingakeppni. Dis har gått riktigt riktigt bra sedan jag kom hem från Island, och jag såg verkligen fram emot att "visa upp" min fantastiska häst. Meeen.... väl på plats var hon lite sur. Och lite seg, och lite ... hmm... ja, lite Dis liksom. Hon "lade av" på banan och vill inte gå fram, vilket resulterar direkt i passtakt och ingen energi alls. I finalen gick det dock llite bättre, men då var hon ärligt trött på slutet. Fullt förståerligt med 32 grader varmt ute! 

 

Mysa är hemma för inridning över sommaren. Detta går väldigt bra, även om jag inte hinner med henne så mkt som jag borde göra! Hon är trygg och snäll, lär sej fort och rör sej helst i tölt. Kommer bli en mycket bra lektionshäst i framtiden! Vacker att se på är hon också!

 

Vi har också varit med på reklamfilmsinspelning. Jag, Evelina, My, Thor, Skari, Krumme och Bjalki var med på Ronja Rövardotter! Skövde musikteater kommer att i feb- 15 spela upp Ronja Rövardotter på stadsteatern i skövde och vi är med i den reklamfilmen! Läs mer och se filmen så småningom på:

www.skovdemusikteater.se

 

I övrigt så är verksamheten i full gång vad gäller lektionsridning och uteritter. Så sent som i förrgår var ett gäng tjejer ute på halvdagsritt. Varmt välkomna att ringa för att boka ridning! 

 

 

 

20140614


Går in på min sista vecka på Island nu. Känns trist men samtidigt ganska skönt att komma hem. 

Malin kom hit i förrgår för att stanna här sista veckan. Vi reser hem tillsammans den 19:e. Skönt att ha resesällskap hem, speciellt om det är strejk  ;)

Idag har vi varit på roadtrip; jag, Malin och Rakel. Vi var i Adeyjarfoss och Godafoss. Båda ligger i var sin ände på Bardardalur som dalen heter där Erlingur bor. Fräna fall, men jag bangade att gå ned till det första fallet, då jag får lite panik av höjd och vatten i kombination. 

Vi stannade till i butiken i Godafoss och handlade glass, mjukglassen här på Island är fantastisk, har aldrig smakat ngt liknande. Underbart! 

När vi kom hem från badet igår fick vi dessutom se Therna föla. Från början till slut. En fin liten hingst efter Pan blev det. 

 

20140605


Denna veckan har det varit avelsvisning. Erlingur visade Pan, Tandri, Búi och Bylting. Alla gick bra, så som de gör hemma mer eller mindre. Tandri var oerhört duktig, blott 4 år. Han är lovande som tävlinghäst med bra gångarter och toppenlynne. 

Platsen vi var på var helt magiskt vacker! Låg i den dal, med höga mäktiga berg runt. Detta land är så vackert! 

Bilderna nedan är från banan här i närheten som vi åkte till i helgen för att checka av hästarna på annan plats. Eir, den bruna hästen med svart man och svans, är till salu för dej som letar bättre fritidshäst eller tävlingshäst. 

 

20140530


Vecka nummer tre har redan passerat här på Sandhaugar. Helt knasigt vad tiden går fort!

Denna veckan maxas hästarna inför avelsvisningen nästa vecka. Här är det inte bedömningar på helgerna, utan på veckorna. Erlingur har visningsdag på onsdag tror jag. 

Veterinären har varit här denna veckan och kastrerat en hingst samt checkat en rad hästar i munnen och raspat tänderna. Flera av dem hade vargtänder som plockades ut. Så slutet på denna vecka har varit relativt lugnt- ett par hästar får inte ha bett i munnen på en vecka. 

 

20140523


Ännu en fredag. Nu har jag varit här i två fulla arbetsveckor, och min kropp börjar vänja sej med ridning från morgon till kväll. 

Jag har lärt känna "mina" hästar lite bättre, och känner att träningen i de flesta fall går framåt. En del hästar är, precis som hemma, lite fräcka, spända eller okoncentrerade. Kanske det är lite mer "tryck" i hästarna här än hemma, men det beror också på att det bara är 2 veckor kvar till deras avelsbedömning så de måste toppas nu. Ingen tid att gå igenom detaljarbetet, de ska hållas pigga, mjuka och framåt. 

Vädret då? 15 grade varmt idag, precis lagom att arbeta i tycker jag :) Ingen vind heller idag- skönt. Det är lite som hemma här i dalen, vinden får bra fart mellan bergen! 

 

 

20140520

 

Grattis Hans på din födelsedag! Känns konstigt att inte vara hemma, även min mormor har fyllt 80 år i helgen. 

Här har jag haft en ganska lugn helg. Eller ja, väldigt lugn helg. För att vara mig. Jobbat lite i stallet, ytterst lite. På söndag var vi i området runt Mývatn och badade, kollade på kokande lera och låååånga sprickor i jorden. 

Veckan innehåller ridning, i massor  :)

Vi var i Akureyri igår, jag och Dilja, och handlade och uträttade ärenden. Bilderna på hästarna är från vägen till Akureyri, visst är det magiskt vackert??!! Som min kära granne sa: Nästan som i Kungslena ;)

20140517


En arbetsvecka är över och oj vad roligt det är att rida alla dessa hästar! I början av veckan fick jag tilldelat mig 6 hästar som blev "mina" hela min arbetsperiod här på Island. Jag fick förmånen att få träna Hlynur fra Vidivölum fremri. Han är en sagohingst som jag gillar så mycket! Men den bästa tiden på dagen är när jag rider ut på Bylting fra Kaldbak. Oj vilken häst, ren lycka att rida henne och jag hoppas att den som köper henne kommer att känna samma glädje som jag gör när jag rider henne.

Jag rider och tränar mellan 10-15 hästar per dag. Phu, kroppen måste vänja sej! 

När jag inte tränar hästar vill jag gärna fortfarande vara hos de söta lammen. 

Mycket arbete sker också härifrån; svara på mail, bokningar, lägga ut saluhästar mm mm. Så minst en timme / dag så är det arbete med Emmas Islandshästar. Carina gör ett megabra jobb hemma som jag får ständiga uppdateringar om. Lektioner, uteritter och saluhästar som rids och visas. Sen får man inte glömma Emeli som fodrar, vattnar och ser efter alla hästar varje dag. Och Hans som har hela stora ansvaret. TACK, ni gör detta möjligt :)

 

20140513

 


Måndagen bjöd mig på många fina träningshästar! När man kommer till Erlingur för att träna hästar känns det mesta igen i träningsmetoden. Hästarna som han tränar är mjuka i munnen och i sidorna och de är mycket mycket välridna. 

Det är ju givetsvis inte så att jag sitter och glider runt på asflotta hästar hela dagarna- många av dem har samma problem som de som kommer till mig; töltsättning, fräckhet, styva i sidorna eller helt enkelt vidare utbildning.

Många av hästarna här är unga, 4-5 år, och ska vidareutbildas efter inridningen. En del ska visas på avelsvisning i vår. Någon enstaka rids in. 

Tio hästar red jag idag, varav tre riktigt fina hingstar! Jag red även Bylting fra Kaldbak igen, som jag red i somras när jag var här. Oj, vad fin hon blivit! En pärla, jag bara log när jag red henne! 

När stallet är klart åker jag gärna med till fårhuset, Erlingur och Dilja har 200 tackor som lammar just nu, och det är arbete dygnet runt för dem! Jag tycker det är mycket spännande att se lamningar, mata dem, halma och ja, bara vara med fåren. Jag har aldrig haft får, och de är rätt roliga djur ju. Och sen är ju lammen SÅ JÄKLA SÖTA att man kan klappa dem i timmar!! 

Ska försöka ta med systemkamernan nån dag så ni får bättre bilder! 

 

20140510


Islandsresan blev väldigt lång... Jag åkte hemifrån på fredag morgon kl 05.00 och var i Akyreyri kl 11.30 (svensk tid) i dag lördag. Ojjj, inte rikigt som jag hade tänkt mig. När jag kom till Kastrup var det nämnligen strejk på iceland air och jag kom inte vidare. Efter MYCKET strul (här måste jag inflika att SAS är oerhört serviceminded och hjälper till!) och GOD hjälp från Dilja på Island fick jag tag i en ny biljett. Flyget till Island skulle avgå 01.45 i stället för 14.00. Den långa väntetiden började. Läste bok, kollade på folk, drack en öl, drack en kaffe, drack en red bull, åt lite mat, kollade på folk, facebookade, läste lite till i boken. Nice- den första timmen. Förbannat trist resten av tiden. Flyget lämnade Kastrup kl 03.05, mot Island. En pärs, men vad jag är glad att vara på plats! 

Väl här är jag glad att jag tog med varma kläder, här ligger det snö kvar och är bara 2 plusgrader. 

Fortsättning följer, ska försöka att vara lite aktiv med uppdateringarna här på hemsidan nu  ;)

 

20140505


Oj vilken fullbokad vecka det varit, men så roligt! Både torsdag, lördag och söndag har det varit kurs. Torsdag och lördag dagskurser, och söndag dagskurs med inridkning Tölt In Harmony. 

Vädret har varit fint och deltagarna mycket duktiga!

 

Nu har alla träningshästar åkt hem inför sommaren, och jag packar denna veckan, bokför, tvättar och gör i ordning allt inför min resa till Island. På fredag morgon bär det av!  :)

20140424


Dåligt med uppdatering det sista... Mycket att göra, skyller på det ;) 

Påsken har passerat med värme, uteritt och hästträning. Hela 14 ekipage deltog i påskritten- jätteroligt! Både med egna hästar och hyrda. I strax över 3 timmar var vi ute, och mitt i turen stannade vi för lunch och fika. 

 

Den 9 maj åker jag till Island för att träna hästar hos Erlingur Ingvarsson. Jag blir borta fram till midsommar, och här hemma är det Hans, Carina och Emeli som håller i trådarna. Carina är halvtidsanställd, och kommer i huvudsak ha hand som Lektioner, uteritter och hingststation. Emeli sköter rutinjobben såsom koll på hästarna, fodring och allt annat som gör gården igång. Hans jobbar på sitt heltidsjobb, men kommer att vara hemma och hjälpa till allt han hinner och kan. 

Det finns alltså möjlighet för er som vill rida privatlektioner även när jag är borta att rida. Det kommer i veckan att finnas en kalender i stallet där ni kan boka in er (där ni ser Carinas arbetstider) och funderar ni över ngt, tveka inte att prata med mig eller Carina! 

 

Nytt för juni månad är kvällsturer. Datum för dessa finns nu på årsplanen. Bokning: Emma eller Carina  070-6696678

Vi rider ca 2 timmar, med start kl 18. Pris: 400 kr inkl fika. 

 

På lördag är det stallfixardag- alla som vill är välkomna att komma och hjälpa till. Denna gången är det målning som står på schemat. Samt att i ordningställa alla hagar inför sommarens betesperiod. Vi bjuder på lunch så anmäl er i förväg. 

 

Kattmamman "Mumma" har fått 4 fina kattungar igen. Alla tingade innan de blivit en vecka. De är fantastiskt vilka färger hon ger- och lynnet på katterna är toppen. Sociala och snälla katter. Detta är kull 5 i ordningen, denna gången kommer en katt att stanna på Lingården, My och Evelina har fått den som sin men den bor kvar här i stallet :)

 

Det är inte alls otrevligt att ha Gustur här på träning. Han är en fantastisk ridhäst; positiv, framåt, lättriden tölthäst! Lycka!! Jag måste tvinga mig själv en dag i veckan att ge honom vilodag ;)  Vi rider mycket på berget, upp och ned för branter och tränar på att jobba med kroppen rätt utan att rida i paddocken. Han är underbar, nu vet jag från vem hans avkommor får sitt fina lynne! 

 

20140218


Tölt in Harmony

I helgen som var tog jag med mig Meyja till på kurs. Vi åkte till Österbymo och en liten bit till. Ut i skogen. Täckningen på mobilen var heeeelt borta- rätt skönt faktiskt! Kalvefall hette gården som vi var på, välordnad med bra övernattningsmöjligheter, otrooooligt god mat, trevliga och välkomnande atmosfär och människor och ett helt nybygt ridhus (ja, vi var faktiskt de första som red där!)

Kursen skulle handla om Tölt in Hamony, den nya mer hästvänliga tävlingsgrenen, och jag har varit mycket intresserad hela tiden av denna gren. Läs mer om tävlingsformen här:

www.toltinharmony.worldpress.com

Intruktör för kursen var Trausti Thor Gudmundsson. Vi red 2 privatlektioner under helgen och 1 grupplektion. Helgen avslutades med att rida själva Tölt in Hamony programmet. Meyja började helgen med att vara överallt och ingenstans. Slängde med huvudet, inget tålamod (ett av ledorden Trausti hade med sig under kursen) ingen hamroni alls och rädd för allt i ridhuset ;) Men med tidens gång lugnade hon sej och på söndagen var hon riktigt trevlig. Väl framme vid programridningspunkten struntade jag fullkomligt i formen och tänkte att det måste ju vara viktigare att rida på linjerna och i rätt tempo. Javisst, det lönade sej vi fick fina poäng och min förvåning var total när vi faktiskt "vann" träningstävlingen! 

Tackar Kalvefalls för en mycket välordnad helg, fint bemötande och bra mat! Tackar Trausi för mycket tänkvärda ord och ny inspiration i träningen av Meyja, en häst som man bara bli lycklig av att rida! 

 

 

 

20131221


Lera lera och lera. Denna vinter börjar likna 2011 ... Skitiga är hästarna, utrustningen, kläderna, bilarna.... Meya och Hetja ska vi inte tala om! Jag har alltid önskat mig en färgväxlare. Ja, fast med topplynne och bra gång såklart- man rider ju inte på färgen ;)  Jag inser nu att jag har två färgväxlare.

Lägger ut bild på Meya ren, och Meya idag- skitig.... Agnes, Meyas medryttare försökte förvgäves gräva fram en vit springare ;)

 

Nu är årsplanen för 2014 påbörjad. Dagskurser, några ridläger och en del andra kurser och uteritter finns på årsplanen. Allt är inte klart, håll utkik, det kommer alltid nyheter :)

 

 

 

såhär ser hon ut när hon kommer ut ur duschen :)......
såhär ser hon ut när hon kommer ut ur duschen :)......
.... och såhär ser hon ut när hon inte har närmat sej en dusch på månader .... ;)
.... och såhär ser hon ut när hon inte har närmat sej en dusch på månader .... ;)

20131201


Jisses vad tiden går- nyss var det sommarridläger och nu är det redan första advent!

Idag har de två 1:a adventsritterna gått, 4 st red på kl 10 turen och 7 st red på 14 turen. Tur med vädret även om det tyvärr inte låg kvar snö. 

Hela helgen har vi jobbat ute, igår gjorde vi i ordning ligghallen till inackorderingsvalackarna. Nu är den helt klar- kalkkross i botten och utanför gör marken hårdgjord, och halm inuti. Glada valackar rullade sej direkt för att sedan hugga in på all god halm :)

 

 

20131128


Att driva en gård gör man inte ensam. Det är många som hjälper till; packar höpåsar, kvällsfodrar, hjälper till vid skoning och veterinär mm, avlastar när vi reser bort, fyller vatten, tar in lektionshästar osv,. På Lingården finns många som hjälps åt, det är ca 15 inackorderingar och alla drar sitt strå till stacken, så att gården blir trivsam för alla att komma till, både inackorderingar, elever och gårdsägare :) Jag trivs så bra med alla dessa fina människor runt oss. 

Bland inackorderingarna har vi Harm, Joke och Anneke ("järngänget"). De har under lång tid hjälpt oss ovärdeligt mycket. Joke och Anneke har under lång tid avlastat mig i de dagliga rutinarbetena såsom packa höpåsar (det var mååånga förra året), fylla vatten (hacka is denna årstid också), fodra lunch och städa (mycket städ blir det för att hålla efter anläggningen). Harm bygger. Snickrar och fixar. Han kan ALLT. Ja, nästan i alla fall ;)  Han bygde en ny sadelkammare och fikarum. Fikarummet används flitigt- dagligen. Något av det bästa som hänt Lingården! Harm bygde detta av ett utrymme som jag aldrig någonsin trodde man kunde trolla fram ett så trivsamt rum av, varje gång jag går in där är jag tacksam för detta.

Nu har han gjort det igen :)  Trollat upp två nya vindskydd på gården. Med hjälp av Jonny (Hans pappa), Hans, Anneke och Joke har han bygt 2 gedigna robusta och SNYGGA vindskydd. 

Tusen tusen tack ALLA som lyfter Lingården till den bästa platsen! Vi är så tacksamma för all hjälp. 

 

I helgen ska vindskydden få kalkkross som botten, och sedan är det bara att halma upp så det blir fluffigt och mjukt för hästarna att ligga i. Eh.... ja i alla fall 2 veckor sedan lär halmen vara uppäten och nertrampad ;)

 

 

Byggmaster himself i lilla ligghallen i bergshagen
Byggmaster himself i lilla ligghallen i bergshagen
Joke i full gång att bygga :)
Joke i full gång att bygga :)

20131013


Här på Lingården är det högtryck- lite som vanligt :)

Idag har Ylwa Wallström varit här och chipmärkt våra 4 föl; Villingur, Isadis, Johann och Eifur. Det gick kanonbra och snart har de pass som vuxna hästar :)

 

I går hade vi stallfixar dag. En dag då vi alla hjälps åt med de projekt som ska göras inför sommar/ vinter. Inför denna vintern behövdes en ny hage, kanterna på paddocken behövdes krattas in och det behövdes städas upp lite på gården. Vi var många som hjälpes åt från 11-16 jobbade vi med en paus för härligt god lunch som Gull- Britt och Kerstin gjort i ordning. Tusen tack alla som hjälpte till denna dagen- guld värt! 

Malin tog bilder, fina bilder! 

 

Malin håller just nu på med sitt unghästprov och det är 5 unghästar som jobbas flitigt inför provet. 

Jag har också en hel del träningshästar hemma just nu och det är roligt! 

 

25 augusti 2013


Nu får jag verkligen skämmas, eller hur? Över en månad sedan sista uppdateringen här, och man kan ju tro att inget händer på Lingården. Men tvärtom är fallet. Här händer massor; nya saluhästar hela tiden (även på Island), ridskolan är igång och går i morgon in på andra veckan, ridlekis satte också igång veckan som var. 

Min resa till Island var väldigt bra, jag lärde mig mycket, och det var ett annorlunda land. Fantastiskt. Skönt var det att komma iväg lite också, jag har inte varit "ledig" 12 dagar på 15 år. Så även om vi jobbade var jag som ledig, behövde inte tänka, behövde ingen klocka :)

Eriligur har också varit här och hållt kurs. Många deltagare blev det, och han undervisade i tre fulla dagar. Nästa kurs är den 19- 20 oktober och redan nu kommer det in en hel del anmälningar. Passa på innan platserna fylls :)

Kolla in på saluhäst sidan, så många härliga hästar i alla olika kategorier! Allt från unghästar till tävlingshästar och fritidshästar. 

 

22 juli 2013


Nu är det mycket som händer i månadsskiftet och juli månad. 

Det kommer in fler saluhästar, de flesta ligger nu på min sida, under "hästar till salu". Fina hästar, trevliga allihopa och i olika prisklass.

 

Ridskolan är det snart dags att betala in (25/7) för om ni vill vara säkra på att behålla er plats. Det finns endast plats kvar i gruppen kl 18 på fredagar, om ni inte redan har en plats :)
Detsamma gäller ridlekis som också startar nu i höst igen, steg 2. Ni som har er plats har fått info i dagarna till er mail eller facebook. 

 

Det har varit 2 st ridläger också inom en veckas tid. Först gick lägret med inriktning Markarbete av stapeln. Det var väldigt roligt, många intressanta diskussioner kom upp. Båda hästar och ryttare presterade mycket bra :)

Med en dags paus emellan satte jag igång det stora lägret för i år- ett 4 dagars barn- och ungdomsläger med tio st tjejer i åldern 8- 13 år. Vi hade hur kul som helst, tjejerna red, badade, tränade kadrilj, red ut, hade rykttävling och mycket mycket mer. Tack Carina och Anette som hjälpte till med mat och skjuts till bad! 

 

På onsdag åker jag till Island för att träna hästar i nästan två veckor. Jag åker till norra Island, til Erlingur Ingvarsson som undervisar här på Lingården regelbundet. Tanken är att jag ska följa hans arbete och få "fortbildning" och ny inspiration när det gäller hästträningen. Ska verkligen bli hur kul som helst! Jag har aldrig varit på Island, och nu är det banne mig hög tid! 

Hans kommer att vara hemma och ha hand om gården, tillsammans med Carina, Malin och Joke och Anneke. Tack för att ni alla hjälper till! 

Så om ni vill boka turridning eller komma och prova saluhästar går det jättebra även om jag är på Island, ring Carina på 070- 6696678. 

Jag är åter på Lingården den 6/8.  :)

 

Här kommer bilder från lägerveckan som varit! 

 

 

7 juni 2013

Ikväll lämnar jag ett par tuffa dygn bakom mig. Dis har fölat. Fölningen gick bra men moderkakan släppte inte. Dis blev mycket sjuk och veterinären kom hit kl 2.30 på natten. Vak påbörjades och hon fick dropp och medicin. Fölet mådde dock hela tiden fint, en hingst med långa ben :)   42 timmar (!) var jag vaken innan jag till slut somnade helt färdig! Oj, detta med föl är inte alltid bra för hälsan ha ha. 

Nu, två dygn senare är läget med Dis stabilt men jag vågar inte hoppas riktigt än.

Igår kväll, precis på timmen ett dygn efter Dis, fölade Manadis som är Dis mamma. Ett stooort fint stoföl kom till världen, Isadis. Så nu har Dis 2 småsyskon; Herjan och Isadis. 

 

Dis med hennes son
Dis med hennes son
Isadis
Isadis

4 juni 2013

Myrkva

hon har en lång historia, till oss kom hon i feb 2011. Då var hon i ganska dåligt skick. Fång i januari, eksem och ut form helt. Tufsig och matt i pälsen. Jag började rida henne när jag fått klartecken från hovlsagaren (ingen fång att tala om enligt honom) och jag fick henne i gåva av Birgitta som ägde henne men hade henne utlånad på foder där jag hämtade henne. Vi började träna och jag gillade att rida henne, pigg och vaken, lyhörd och mjuk.

Men Myrkva var inte den ultimata ridkskolehästen. För liten och för kvick. Det var ett par elever som red henne men hon kunde långt ifrån gå med alla elever. Så Kajsa Roslund tog henne på foder. Mykrva blommade ut, de åkte på tävlingar och kurser och trivdes mycket bra tillsammans.

När Kajsa åkte för att jobba i Grebbestad sommaren -12 beslöt jag mig för att betäcka Myrkva med Baldur. Nu är Myrkva högdräktig, blank och har enorm man och svans. Välmående minst sagt och det är underbart att se henne!!

 

Piltur, Spoi och Týr gillar maten som serveras :)
Piltur, Spoi och Týr gillar maten som serveras :)
Flipa och Jóhann har gått in till de andra stona nu han växer och gror
Flipa och Jóhann har gått in till de andra stona nu han växer och gror
Uteritt i underbar natur med mycket duktiga ryttare!
Uteritt i underbar natur med mycket duktiga ryttare!
Stora stallet efter lördagens målning och tvättning, vilket lyft!
Stora stallet efter lördagens målning och tvättning, vilket lyft!

5 april 2013

Det är mycket på gång nu. Ridskolan är i full fart, men Oj vad veckorna går. Ni som har gånger att rida igen- ta kontakt med Emma så snart som möjligt, grupperna börjar bli fulla!

 

Den 1 maj anställer jag Malin Lundin och vi kommer spendera sommaren på unghästars rygg :) Ska bli jätteroligt.

 

Under torsdag kväll och fredag fm var Erlingur Ingvarsson här och undervisade 10 elever som passade på att ta lektion för honom. Erlingur kommer att börja åka hit regelbundet, och nytt datum kommer i dagarna.

Då jag jobbade i Floby hela tosdagskvällen blev det inte många bilder, håll till godo  :)

Maragreta får instruktioner hur hon ska rida sin Fifill
Maragreta får instruktioner hur hon ska rida sin Fifill
Helena och Lotta rider kurs på Krumme och Lind
Helena och Lotta rider kurs på Krumme och Lind

30 mars 2013

Friggs årliga påsktölt (vägtölt) har gått av stapeln och vi var från början 4 st som skulle åka från Lingården; jag, Kajsa, Carina och Malin. Men Loppan som jag skulle rida blev halt i sista stund, och jag fick vara med och hejja på (och vara domarsekreterare). Tjejerna red bra och alla tre gick till final. Det blev vinst för Carina och Spoi i båda klasserna (tölt och tvågång), Malin hamnade på en andraplats i tvågången med sin Nattfaradis och Kajsa kom på fjärdeplats på våran Lind. Vi har aldrig varit ute med Lind, då hon är så ny hos oss, men hon var coollugn hela tiden och hon var lätt att lasta, lugn i transporten och trygg på nytt ställe. En klippa!

 

Kajsa och Lind
Kajsa och Lind
Hela gänget! Fr v Carina, Malin och Kajsa
Hela gänget! Fr v Carina, Malin och Kajsa
Dubbla vinster till Carina! Och det fina vandringspriset i töltklassen
Dubbla vinster till Carina! Och det fina vandringspriset i töltklassen

9 februari 2013

oj vad tiden rusar iväg! Redan februari och två ridskoleveckor har passerat.

Fina vinterdagar passerar varierat med rusk och blåst. Det gäller att njuta av snön och vintern de dagar som det bjuds. Lägger ut lite bilder som jag tagit en fin vinterdag!

 

Stjarni, inridnings- och saluhäst
Stjarni, inridnings- och saluhäst
Fina fina klipporna i verksamheten; Skari, Thor, Faxi och Bjalki
Fina fina klipporna i verksamheten; Skari, Thor, Faxi och Bjalki
Frost i träd och frost i Fifills päls
Frost i träd och frost i Fifills päls
Oriojn från Lind
Oriojn från Lind
Baldur blir nyfiken på vad vi gör :)
Baldur blir nyfiken på vad vi gör :)

13 januari 2013

Carina har städat bland sina gamla bilder. Det innebär en hel del nostalgi och gamla bilder på våra fina gamla hästar. Jag tänker ibland på Krummi (min första häst som kom till mig 1992) när jag förmedlar häst. Hur han var den perfekta första hästen. Snäll, trygg och bussig. Men inte heller helt okomplicerad; huvudskygg, rädd för karlar, en rymmare på HÖG nivå från hagen och busig :) Många som letar häst vill ha en färdig häst som det inte får hända NÅT på. Den ska kunna allt och vara stenlugn, men inte trög ;)  Jag brukar då säja att 1. det tar minst ett år att lära känna hästen, 2. om hästen är så perfekt när man köper den, vad ska man då jobba med om ett år, eller två år? Man växer ihop med sin häst, det vill jag lova.

  Man lärde sig massor på Krummi. Att läsa hästen tex. Det gick inte att "stövla" fram och tro att man skulle få tag i honom i hagen, här fick jag lära mig att gå i rätt position fram till hästen och använda mig av långsamma mjuka rörelser. Jag lärde mig att vara tuff, för hur snäll Krummi än var, så var han en islandshäst med mycket egna åsikter. Jag lärde mig hur jag skulle tölta på en fygångshäst- utan att höja handen eller bli stum i handen. I början av vår karriär red jag en gång för "fel" instuktör som sade "trava så fort som möjligt och sen rycker du upp huvudet på honom"  URSH vad jag led med honom hela den kursen, sedan bestämde jag mig för att ALDRIG tölta igen. Då var jag 14 år. När jag sedan träffade på "rätt" instruktör fick jag till en början skritta och göra halt i tre lektioner. "Skittrist" tänkte jag som gillade fart och fläkt. Men efter tredje lektionen töltade ju Krummi! Då var jag 15 år och började förstå att jag nog ville fortsätta lära mig att tölta.

 

Krummi lärde mig massor, han fanns med mig till 1999 då han dog vid 21 års ålder.

Krummi och jag på vår 1:a tävling i Orsa- 96
Krummi och jag -96 på vår första tävling

När Krummi dog kom Eros fra Keldudal till mig. Han var ett yrväder. Totalt crazy om jag får säja det själv. Stressad, spänd och het. Flott och bäst  ;)    Hade han kommit till mig idag så som han var när jag träffade honom 1:a gången hade jag ALDRIG satt mej upp på honom. Full galopp från stallplanen.... Oftast med bara en fot i stigbygeln ;) Jag var ung och totalt orädd. Pappa köpte säkerhetsväst och mobiltelefon (han visste väl att jag aldrig skulle ge mig med den hästen förän han var normal..). Eros var Krummis raka motsats. Kanske lite lika när det gäller att vara skygg och svart, annars natt och dag.

 

Med Eros flyttade jag runt landet. Borlänge, Alingsås, Stockholm (häringe), Säfsen, Skara och Falköping. Vi blev ler och långhalm. Eros var också min första egna häst "på rikigt" (som inte pappa ägde) och Eros är också den häst jag lärt mig absolut mest på av alla mina hästar såhär långt. Kanske var det för att han var ett sånt yrväder när han kom. Vet inte hur många timmar jag spenderade i sadeln de första två åren i okontrollerad galopp.. SNABB galopp... Ingen broms bara gas ;)

När jag ridit Eros 1.5 år ca blev han mer och mer ridbar, och vi flyttade till Häringe. Här fick vi hjälp att bena ut hans kvicka gångarter av både Erik Andersen och Andre Ziemann. Och Eros blev flottare och flottare! Vi tävlade mkt då, och det var så roligt!

Eros dog tyvärr i nov - 05 en enorm förlust!

Av de hästar jag har hemma nu är Birta mest lik Eros, svart och lättbygd. Men så olik till sättet.

Krummi köpte vi av fam Nilsson/Fjellgren i Sellnäs, Borlänge. Familjen skulle då starta turridning och Krummi passade inte där. Eros köpte jag också från fam Nilsson/fjellgren i Sellnäs. Vi kan väl lugnt påstå att Eros inte passade i turridning heller ;)  Rikard Nilsson med familj har alltså haft stor påverkan i mitt hästliv, och det är jag evigt tacksam för. Skari hör också till fam Nilsson/Fjellgrens uppfödning! -99 jobbade jag hos familjen med ridskola och inridning av unghästar, något som öppnade många dörrar för framtiden för mig. Läs mer om deras verksamhet, som nu äldsta sonen Jonas driver på http://www.sorsellnas-islandshastar.se/

 

 

Man får bara en Krummi. Och en Eros. Men man växer samman och lär sej av den hästen man har. Så länge kemin stämmer med hästen kan man träna på allt annat! Så ni som är ute och letar häst; leta efter den rätta kemin!

 

ps, när jag provred Krummi, tolv år gammal, hade jag INGEN kontroll, och vad var tölt?? Men när jag satt av sa jag till pappa: "Denna vill jag ha, ingen annan"  ;)   

 

Eros fra Keldudal, min fina häst! Häringe- 01
Eros och jag på kvaltävling Häringe -01
Jag och Eros, Carina Moren och hennes Blesi - 99
Jag och Eros, Carina Morén och Blesi i Orsa- 99